Odens veckobrev

Odens veckobrev

Vecka 22-23

Det här brevet gäller för de sista tre veckorna. Däremot kan vi komma att uppdatera med enstaka mail gällande eftermiddagarna. De här tre veckorna arbetar vi bara tredagarsvecka och så har vi avslutning den 12/6.
Vi har jobbat på bra i värmen även fast det var lite väl varmt ibland så tröttheten tog över.
Igår tisdag gjorde vi en rolig uppgift tillsammans; vi illustrerade ” Den blomstertid nu kommer”. Barnen arbetade i grupper om 3-4 barn i varje grupp. De fick två rader per grupp som vi tillsammans tolkade och sedan gjorde varje grupp en bild som passade. Titta på resultatet i klassrummet! Absolut den bästa tolkningen av psalmen!
Vi passade också på att ha en utelektion i no; då studerade vi blommor med lupp. Vi följde sedan upp på en annan lektion och lärde oss om maskrosor och växtens olika delar och lite om det där med blommor och bin.
I matte har vi arbetat med 100-rutan och letat mönster och samband. Tittat på 10-hopp, 5-hopp, gömt tal osv.
Vi håller på att avsluta arbetet med ”Den magiska kulan” , både med läseboken och arbetsboken. Sen i höst kommer fortsättningen ” Diamantjakten”.
På avslutningen så ses vi i kyrkan klockan 14.00. Där är vi ca 45 minuter och därefter går vi alla till skolan och fikar tillsammans. Som traditionen bjuder så står då ett härligt fikabord dukat som vi alla bidragit till. Vi sätter ej upp någon lapp om detta utan alla tar med något som man tycker passar. Man får gärna bidra med frukt och bär. Tänk på att inga bakverk får innehålla nötter! Vi på skolan ser till att det finns kaffe och saft. Efter en stunds samvaro så önskar vi varandra trevlig sommar!
Yvonne har varit sjuk hela veckan så vi har inte gjort några längre utflykter, men vi har haft skönt i Högan och Draken.
Trevlig helg önskar vi er från oss på Oden