Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

Vecka 21

Nu står vi inför terminens sista hela vecka. Det går med en rasande fart nu och vi håller på och avslutar och samlar ihop.
Veckan startade med en iskall olympiad i Kärrtorp. Måste dock säga att barnen var väldigt tappra och kämpade på så bra. Nio olika grenar hann de med; höjdhopp, längdhopp, stövelkast, 400 meter, 60 meter, kasta kula, evighetsgång, häcklöpning och dragkamp. Det vinnande laget blev Tyskland. Vi bedömer inte resultat utan vi bedömer det land som bäst tar hand om och stöttar varandra.
I onsdags fick vi känna av det stora strömavbrottet, för Kleins kunde inte leverera maten i tid. Men det löste sig. Vi tog lunchrast i Högan först och sen åt vi strax efter 12.00.
Under en tid nu har barnen fått göra olika tester i matte, både skriftliga och muntliga. I svenska har barnen fått göra läsförståelsetester, stavningstester och skrivtester. Allt på uppmaning av skolverket så vi ska veta var barn befinner sig i sitt lärande.
På måndag är det fritids i annan park. Vi har planerat att åka till Flygplansparken men vid väldigt dåligt väder så håller vi oss närmare skolan och då blir det Rålis.
Trevlig helg önskar vi på Oden, Christina, Bettan Yvonne