Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

Hej alla på Oden
Trots Vabruari så är barnen ganska friska. Vi har haft fulltalig klass flera dagar, vilket är väldigt trevligt. Vi tjatar om handtvätt och förhoppningsvis hjälper det till litegrann.
Vi börjar närma oss slutet på mattebok 1a. Fler och fler automatiserar talen upp till 10 så vi snart ska gå över till tiotalen. Barnen har redan ganska bra koll på dem eftersom vi räknat skoldagar sedan skolstarten. Nya boken börjar vi med efter lovet.
När barnen har matteläxa så uppskattar vi om ni rättar den hemma och gärna skriver en kommentar om hur det gått. Just nu arbetar vi med mynt och priser. Alla har likadana arbetsblad men det finns också en utmaningsläxa som några valt.
I svenska har vi arbetat med bokstaven Ää. Vi har också skrivit tokiga meningar med hjälp av tärningar. Påminn barnen att skriva små bokstäver när de gör läxan. (de vi gått igenom)
I religionen har vi kommit fram till Noa och arken. Titta gärna i barnens religionsböcker som de har i sina lådor!
I No håller vi fortfarande på med svenska rovdjur och grupparbeten. Nu har de flesta grupper gjort sina affischer och förhoppningsvis kommer vi redovisa för varandra nästa vecka. För att vara första gången vi gör ett sådant här arbete har det gått väldigt bra. Lite rörigt ibland men vi har lärt oss massor.
Vi vill tacka för alla toarullar och liknande men nu räcker det ett tag!
Hoppas på en solig och trevlig helg från oss på Oden
Bettan, Yvonne och Christina