Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

Hej alla på Oden
Igår, torsdag bjöd barnen på en väldigt trevlig storsamling. Det är imponerande att så många vågar stå inför hela skolan och uppträda! Oden bjöd på teatrar, danser, bokrecensioner, redovisning och skön sång. De var pirriga innan men väldigt nöjda och stolta efteråt.
I onsdags hade skolan gemensam aktivitetsdag. För vår del innebar det att vi fick pröva judo, handboll samt köra ett pass på Friskis och svettis. Alla fick vara med om två pass som man i förväg valt.
Vi är äntligen klara med första matteboken och nu ska vi ge oss i kast med 1b. Första boken tar tid eftersom det är så många nya begrepp som ska förankras. Men nu känns det som om vi är redo att gå vidare.
Barnen har fått göra en del diagnoser nu både i matte och svenska för att säkra att de når de mål som är uppsatta och att vi har det aktuellt inför utvecklingssamtalen som startar vecka 14. Mer info om dem kommer nästa vecka.
På torsdag den 21/3 kommer vi uppmärksamma ”Rocka-sockor-dagen”. För er som inte känner till detta så är det datumet för Världsdagen för Downs syndrom och genom att ta på sig olika sockor så hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Så vill man så ta på olika strumpor den dagen.
Nu önskar vi er en trevlig helg i rusket från oss på Oden,
Christina, Bettan och Yvonne