Odens veckobrev

Odens veckobrev

Hej alla på Oden!
Christinas operation har gått bra och hon rehabiliteras för fullt. Klassen har tagit emot Laiza på ett trevligt sätt och arbetet har rullat på.
Vi har påbörjat arbetet med Människokroppen och det kommer att fortgå flera veckor. Klassen har sammanställt vad de redan kan om kroppen innan arbetet och också sammanställt vad de vill lära mer om. Så här i början har vi jobbat med yttre kroppsdelar genom att ha skyltdockor med maskeringstejp och namnge kroppsdelarna. Skolans skelett har vi tittat på och samlat fakta kring. Kommande vecka kommer vi att öva vad skelettdelarna heter. Efter det går vi över till att lära oss om matsmältningen.
Skridskoåkningen på Zinken gick bra och många barn klarade att ta av och på skridskorna själva.
På engelskan har vi läst boken Harriet dancing, barnen förstod bra!
Vi har övat på fyrans multiplikationstabell genom sång, burrleken och övningar i matteboken. Kommande vecka börjar vi öva treans tabell. På Youtube hittar man sånger t. ex Faktor 4 där man kan öva på att sjunga tabellen.
Där här händer på Fritids i veckan:
Må: fadderfritids
Ti: Högan och inne