Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Vecka 22-23

Hej Idun!
Tusen tack till er för att vi fick åka till Gunnes gård! Vi hade en jättehärlig dag med bak, pärltillverkning, guidning och lek. Vädret var med oss och vi fick verkligen uppleva sommarvärme. Ett minne för livet!
Onsdagens utflykt var också lyckad. På synagogan hade vi guiden Folke, som berättade väldigt bra, och svarade på alla bra frågor barnen hade om judendomen. Be gärna barnen berätta vad de lärde sig! Därefter åkte vi till Skånegläntan och hade en härlig eftermiddag i solskenet.
Nästa veckas stora utflykt går till Birka. Även till denna dag behöver barnen ta med sig matsäck som räcker till hela dagen samt kläder efter väder. Vi kommer åka med båten till Birka som går 9.30 från Klara Mälarstrand. De barn som vill och har möjlighet kan få sovmorgon till 8:30. Väl på båten kommer en guide berätta om vikingatiden. När vi sedan kommer fram väntar en spännande promenad i fornlämningsområdet. Därefter kommer vi äta vår matsäck samt besöka museet. Först kl. 16.15 kommer vi tillbaka till Klara Mälarstrand, sedan fortsätter vi hem till skolan.
Vi har hunnit med några få ”vanliga” lektioner under veckan. Vi har bl.a. räknat algebra, sytt, snickrat, lärt oss stava med j-ljudet och försökt arbeta klart med våra forntidsböcker.
Nästa vecka är kort, endast tre skoldagar. Fritids är öppet på fredag 31/5 för de barn som har anmält sig. Barnen ska då komma senast nio.
Solen ger oss glädje men kan även skada oss. Så smörj in era barn eller skicka med dem solskyddsfaktor. Nu när värmen är kommen och plaskdammarna har fyllts på, vore det bra om ditt barn har med sig badkläder till skolan.
Snart är det skolavslutning och vi ska mumsa i oss godsaker. Så inom en snar framtid kommer det sitta en lista på hissdörren vid Idun. Där får ni fylla i vad ert bidrag blir.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Mån: Pingis på Lunda
Tis: Högan
Ons: Birka
Tor: Kristi himmelsfärd
Fre: Lovdag / ledigt
Mån: Önskepark
Tis: Högan
Ons: Långholmen
Tor: Nationaldag
Fre: Lovdag / ledigt
Allt gott till nästa gång!
Helen, Lisa och Maria