Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej alla på Idun!
Äntligen börjar vi gå mot lite ljusare tider!
Den här veckan har vi fortsatt med morgonsamling i Tripp trapp-rummet och har fått bestämda platser i ringen. På svenskan har vi jobbat med bokstaven Kk i Den Magiska kulan och skrivit bokstavssaga. Vi har jobbat med talet 10 och tränat på tiokompisarna både genom att lösa uppgifter i matteboken och spela spel. På engelskan har vi lyssnat på 10 apples up on top av Dr. Seuss, en saga som många ville höra igen. Lyssna gärna på den hemma också! https://www.youtube.com/watch?v=0rA4zt_boIg (jag ändrade uppspelningshastighet till 0.75).
På fritids har vi haft fasta lekområden, gått till parker och pysslat vinterträd av kvistar och popcorn – en mycket uppskattad aktivitet av de som hunnit göra det!
På måndag är det idrott igen. Vi vill påminna om idrottskläder och skor samt handduk för att duscha.
Några viktiga punkter:
Vi vill igen påminna om att det inte är okej att ta med sig leksaker och gosedjur till skolan. Detta för att det skapar konflikter mellan eleverna som vi lätt kan undvika. Kolla jackfickor och väskor innan ni går till skolan (eftersom dessa saker annars gärna plockas fram i skolan).
Från och med nästa vecka och till och med vecka 7 kommer vi att åka skridskor på tisdagar efter lunch. Eleverna behöver ha med sig skridskor och hjälm i en bra väska som de kan bära själva till skridskobanan. Ta gärna med någonting att dricka också.
På torsdag 23/1 är det personalmöte och fritids stänger därför kl. 16.00.
Snart är det dags för utvecklingssamtal. Tider kommer att sättas upp på Idun inom kort. Vi återkommer med mer information.
Torsdag 20/2 18.00-19.30 är det dags för föräldramöte. Meddela om ni inte kan medverka på detta.

Hoppas ni alla får en härlig helg önskar vi på Idun: Susanna, Sandra och Sebastian