Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej Idun!
Igår hade vi idrottsdag på skolan. Vi hade flera aktiviteter som barnen hade fått välja från. Barnen verkade nöjda och glada efter dagen och dagens summering av barnens egna ord var att dagen var jättekul! 😊
Nu har vi satt igång med de nationella proven. Den här veckan har vi haft ett prov i matte, under nästa vecka har vi prov i både matte och svenska.
Det är inte bara de nationella proven som har satt igång, utvecklingssamtalen är också igång. Det är så trevligt att sitta och prata med er och era barn. Tänk att fyra år snart har passerat här på Bergsund, otroligt. Nu är era barn redo för nya äventyr. I morgon kommer väl alla få reda på var de har hamnat till hösten. Spännande.
Igår var det källkritikensdag, idag tittade vi på en film om just källkritik. Det handlade om vilka källor du kan lita på. Både innan och efter att barnen såg på filmen diskuterade vi vad källkritik är. Sedan jobbade de i grupper och gjorde planscher om superfrågorna vi fick lära oss, Vem, Vad, Varför, När och Hur? Planscherna kommer sitta uppe på våningen som stöd för fortsatt arbete med källkritik.
Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Vi kommer dock vara kvar på skolan på tisdag eftermiddag då Maria har utvecklingssamtal. På torsdagen den 21/3 har vi personalmöte, skolan håller öppet till kl 16.
Eftersom de nationella proven tar mycket av undervisningstiden så kommer vi ta en paus med läxan Nyckeln till skatten. Vi kommer nämligen inte hinna med att arbeta med kapitlet i skolan i samma takt som ni läser hemma. Läxan kommer därför vara att barnen ska läsa högt i 10 min ur en egen vald bok minst tre gånger i veckan. De får givetvis läsa oftare och då också tyst för sig själv. När de har läst ut boken ska de skriva en bokrecension. Matteläxan under dessa veckor kommer variera. Håll utkik i veckobreven, allt står där.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Mån: Blecktornsparken
Tis: Gården/inne
Ons: Flaggtema
Tor: Högan
Fre: Storlekar i Draken
Allt gott till nästa gång!
Helen, Lisa och Maria