Iduns veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16586
page-template-default,page,page-id-16586,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Iduns veckobrev

Vecka 21

Hej alla på Idun!
Så har ännu en vecka flugit förbi. Den här veckan har vi haft uteidrott och utematte, börjat arbeta med genren faktatext, jämfört vitsippor och blåsippor med hjälp av ett VENN-diagram och tränat finmotorik.
Den här veckan har vi fått lyssna på fler bok-presentationer. Både de som redovisar och de som lyssnar gör ett riktigt bra jobb, visar intresse för varandras böcker och ställer bra frågor. Jättekul att se!
På fritids har vi fortsatt att vara ute så mycket som möjligt och veckan avslutas med lekar på Långholmen.
Vi kommer att fortsätta att vara ute på måndagsförmiddagar i den mån vädret och hälsan tillåter. Om det är för dåligt väder stannar vi inne. Vill man ha idrottskläder på sig tar man på det hemma, annars går det lika bra att köra i sina vanliga kläder. Tänk på att klä er efter väder. Vi kommer inte att duscha efteråt, så handduk är inte nödvändigt att ta med.
Kom ihåg att barn som sjukanmälts ska hållas hemma två symptomfria dagar innan de kommer tillbaka till skolan.
v. 21:
onsdag 20/5: planeringsdag – skolan är stängd
torsdag 21/5: röd dag
fredag 22/5: lovdag – fritids är öppet
På tisdag vill vi att alla tar med sig antingen en ryggsäck eller en påse i vilken man kan ta hem färdiga projekt. Då kommer man också att få ta hem sina växter.
Nästa vecka kommer vi inte att skicka något veckobrev eftersom veckan är så kort.
Trevlig helg önskar vi på Idun: Susanna, Sandra och Sebastian