Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hello Idun!
Yesterday we had a guest from USA in our class, so we had the whole English lesson in English! The one who visit us was a friend of Helen. His name is Alpha. He is a professional football player and play for Stockholm Mean Machine. På fredag har han match på Zinkensdamm IP kl. 19 och ni alla är välkomna dit. Säg att ni är från Bergsundsskolan i kassan så går ni in gratis!! Barnen kommer även få en gåva. Ja, mycket händer i skolan när man går i trean! Det är så mycket kul vi är med om!
I tisdags var vi på besök i moskén. Där fick vi träffa en guide som berättade om islam och om moskén. Vi fick också vara med under bönestunden. På onsdag åker vi till synagogan, vi får se vad vi får lära oss där. Efter besöket i synagogan kommer vi åka direkt till Stora skuggans 4H- gård och tillbringa resten av eftermiddagen där. Vi kommer tillbaka senast kl. 16.
I isande kyla genomförde alla elever på Bergsundsskolan och Lundaskolan årets Olympiad på Kärrtorps IP under måndagen. Det var blåsigt och kallt, trots det höll barnen modet uppe och genomförde alla grenar. Vi avslutade med lunch och först då tittade solen fram och värmde oss lite.
Den här veckan har barnen haft sin sista bildlektion. Det har varit fyra fantastiska år med barnen hälsar Monica. Den sista utställningen hänger i trapphuset. Barnen har valt ett konstverk av en känd konstnär och inspirerats av detta.
Nästa veckas stora händelse är besöket på Gunnes gård i Upplands Väsby. Där kommer vi få följa med på en vandring bland fornlämningar och djur. Vi kommer prata om familjeliv, kläder, mat, djur, odling, jakt, fiske, tro och hur en begravning gick till. Efter visningen kommer alla barn få prova på ett forntida hantverk. Vi avslutar besöket med brödbak. Till denna dag ska alla ta med sig en matsäck som räcker till både lunch och mellis. Det är lämpligt att ha oömma och väderanpassade kläder till denna dag. Vi kommer tillbaka till skolan på eftermiddagen, dock senast kl. 16.
Onsdagen den 22/5 har skolan sitt sista personalmöte för den här terminen, vi håller öppet till 16.
Med detta veckobrev skickar vi med en bilaga om sommarfritids. Den ska senast vara ifylld senast den 22/5. Era barn har tillgång till skolans fritids fram till den 28 juni.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Mån: Draken
Tis: Gunnesgård
Ons: Stora skuggan 4H
Tor: Högan
Fre: Fredagsmys
Allt gott till nästa gång!