Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej alla på Idun!
En rörig och orolig vecka har lidit mot sitt slut. Att många är hemma sjuka, att inte veta vad som händer från ena dagen till den andra och att rutinerna förändras påverkar nog oss allihop. Som det ser ut just nu fortsätter vi som vi brukar och vi som är i skolan kämpar på tillsammans och gör det bästa av situationen.
Den här veckan har både musiken och bilden uteblivit då flera personal har varit hemma sjuka under veckan. Vi pratade i klassen om vad det betyder att vara flexibel. Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Yy men också gått igenom hur man skriver berättande texter. Vi har tillsammans i klassen skrivit en berättelse och eleverna har nu själva fått börja förbereda sina egna berättelser genom att fylla i ett hindersschema. I matte har vi jobbat med klockans halvtimmar och nu börjat med talen 13-18. På tekniken har vi jobbat med programmering och skrivit ”hemliga ord” med binär-kod med hjälp av ASCII-tabellen. I engelska har vi jobbat med frukter.
Vi vill påminna om att läsläxan ska lämnas in på måndagar. Av 19 elever som var i skolan i måndags var det nio som hade lämnat in sin mapp i läxlådan. Många tar med dem i tid men låter dem stå i hallen. Läxan är inte inlämnad förrän den ligger i lådan. De läxor som inte är inlämnade på måndagen kommer inte att rättas förrän måndagen därpå. Kom ihåg att läsa 15 minuter om dagen.
På grund av corona-viruset har vi blivit noggrannare när det kommer till handhygien. Eleverna tvättar händerna innan måltid men också när de kommer in från raster. Vi vill även att eleverna tvättar sina händer när de kommer på morgonen så påminn gärna era barn om detta vid lämning.
På grund av rådande omständigheter har vi på fritids varit ute hela veckan.
Då vi inte hört något annat fortsätter vi som vanligt nästa vecka men vi håller oss på skolan och stryker alla aktiviteter där de olika klasserna blandas.

Trevlig helg önskar vi på Idun: Susanna, Sandra och Sebastian