Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Hej alla glada!
Skridskorna i onsdags blev inställt då det var ett riktigt ruggväder. Vi tar den skridskoåkningen imorgon, fredag. Nästa skridskoåkning blir på onsdag nästa vecka, efter lunch. Barnen måste ta hem sina skridskor emellan, det är väldigt trångt på barnens platser.
Slöjden har äntligen dragit igång. Det som är viktigt är att de barn med längre hår har det uppsatt under dagen för att minimera risken för att håret fastnar i någon maskin.
I NO håller vi på med ett rymdspel som barnen får tillverka själva parvis. Det sprudlar av idéer. Barnen får även gärna ta med sig en eller ett par stenar hemifrån. Vi ska prata och lära oss lite om olika stenar och mineraler.
David, barnens musiklärare, har nu fått ett eget rum som barnen får gå till istället för att han bär runt på alla saker till klassrummen. Dessutom så känns det bra och roligt med ett miljöombyte ibland.
Vi har även fått ett mail från Sebbe och han skriver så här: Kom ihåg idrottskläder och handduk. Om man inte skall / får duscha så måste man ha lapp med hemifrån med underskrift, duger inte att barnet kommer och säger muntligt. Det förekommer vid duschningen att barnen vrider duschen på det kallaste eller varmaste då nästa barn skall duscha. Jag vill ni pratar hemma om detta. Vi måste få ett slut på detta, väldigt obehagligt för den som blir utsatt. Fritids i veckan ser ut på följande sätt Måndag: Fadderverksamhet, med fokus på språk och kommunikation. Inne. Tisdag: Draken Onsdag: Skridskor och inne när vi kommer tillbaka Torsdag: Innebandyturnering. TA MED INNESKOR, obligatoriskt för att barnen ska kunna vara med. Fredag: Korvgrillning i Draken
Trevlig helg! / Freja