Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Freja informerar v. 21
Hej!
Påminnelse om att sommarlovslappen ska vara inne senast den 22 maj. Gå in på länken i mailet.
Det blev en lyckad Olympiad trots det kalla vädret. Barnen kämpade så hårt. När det var dags för matsäck tittade solen faktiskt fram. Så skönt.
På planeringsdagen ska vi utvärdera verksamheten och planera revidera våra dokument.
Ni kanske undrar hur det går med våra brevvänner. Tyvärr blev läraren i den klassen sjukskriven. Vi hann ju bara börja skriva. Hoppas att läraren kryar på sig. Vi får fundera om vi ska ordna en ny klass att brevväxla med senare.
Det har varit en period med bedömningsstöd i både matematik och svenska. Barnen har varit helt fantastiska och jobbat så hårt. Nu i åk 2 har jag delat ut testerna efter rättning för att synliggöra för barnen om det som man eventuellt missat. Vi samtalar vidare om olika sätt att tänka och få nya strategier.
Vi skulle vilja be er föräldrar att bestämma dagen innan ni kommer till skolan om kompisar ska följa med hem. Det har vi haft som regel tidigare, men den regeln har mer eller glömts bort.
På fritids har vi åkt buss till Rålisparken, men i onsdags var det dags för tillverkning av nyckelringar. Vi kommer att ha inneaktiviteter under de tre onsdagarna som är kvar.
Det verkar som att planeringen inför lägret är i gång med fin lägersida och allt. Bra jobbat!
Trevlig helg önskar vi på Freja.