Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Hej!
I fredags bjöd Idun på storsamling som barnen gillade att kolla på. Fågelprojektet fortsätter med att skriva fakta.
Sista skridskoåkningen var ju superfin med solen som sken. På tisdag är det ingen skridskoåkning, men vi går ut på eftermiddagen och gör ett nytt försök att klättra upp på Tantoberget för att kolla fåglar och leka.
Vi hade brandövning i onsdags. Allt gick relativt bra. Barnen tycker det är lite läskigt att gå i brandtrappan, men de måste klara det och alla lyckades till slut. Vi hade ett långt prat om vad man måste tänka på när brandlarmet går: Hålla lugnet (helst helt tysta) ställa sig på ett led innan vi börjar gå ner. Ställa sig tyst på samlingsplatsen på gården, så vi snabbt kan ropa upp barnen.
Ett nytt arbete med att känna till vattnets olika former (fast, flytande, gas) och begreppen kokning, avdunstning, kondensering börjar snart. Barnen ska kunna begrepp som hör till och göra enkla systematiska undersökningar.
Snart börjar också utvecklingssamtalsperioden (Ni kommer att få tider till nästa veckobrev).
Som sagt, hjärtligt välkomna på föräldramötet på måndag. Tror vi sätter på fika och en kaka till det.
Linnea har slutat på Bergsundsskolan och som var en del hos oss. Vi har en ny medarbetare på Freja som heter Ellen, hon kommer arbeta under skoldagen 8-14 (resurstjänst), välkommen!
Tyvärr måste vi också meddela att Madde ska lämna oss i slutet av mars. Hon har blivit erbjuden en tjänst som sekreterare på en advokatbyrå som hon vill prova på. Väldigt tråkigt för oss och med tanke på att Simon också slutade nyligen, så känns det extra tungt att meddela detta. Men så ser livet ut. Barnen vet inget ännu, men vi planerar att berätta i morgon efter lunch, så vänta med att prata med era barn tills Madde berättat.
Trevlig helg önskar Freja