Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Hej!
Jaha, då har höstlovet susat förbi och era barn är tillbaka på skolbänken igen. Titta gärna i trapphuset på dokumentationen från lovet här på fritids. De ser ut att ha haft det superkul.
Vi personalen hade också en bra planeringsdag. Vi utvärderade, hade HLR och reviderade våra pedagogiska planeringar, Och diskuterade en massa.
Tack för alla utvecklingssamtal och föräldramötet som vi hade. På föräldramötet kändes det som att alla kom till tals. Vi fick höra era tankar om val av skola till åk 4. Det var bra att få lite tips om olika skolor och vart barnen eventuellt tar vägen. Det är både nära och lite längre bort, och skolor med olika inriktningar. Ja, det är inte så lätt att bestämma det. Alla dessa val!!!!!!
Barnen har arbetat med elektricitet, blandningar och lösningar och trafik. I matematiken har vi repeterar addition/subtraktion, digital tid och i svenskan har vi utvärderat arbetat med läsförståelsekapitlet i ”Nyckeln till skatten”.
Vi har börjat planera att skriva faktatexter om smådjur. Dels har många barn önskat att mer få skriva om djur och det passade bra som första faktatexten. Sedan går vi vidare med andra typer av faktatexter. I tekniken har barnen fått uppfinna ett framtida fordon och sedan redovisa sin uppfinning.
Slutligen: även om det har varit en del sjukdom på våningen och på skolan har det gått väldigt bra. Tur man har treor!
Trevlig helg önskar vi på Freja.