Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!
I fredags arbetade vi med veckans bokstäver Ä och K samt satte in papper i våra pärmar. Vi hade även musik där vi tränade inför skolavslutningen. Denna vecka började med en fin friidrottsdag på Kärrtorps IP. Barnen fick pröva på bl a längd, höjdhopp, 60 m, evighetsgång, häck och dragkamp. Balderbarnen kämpade verkligen på i det kalla vädret och verkade tycka det var jättekul att testa nya grenar och vara ihop med nya kompisar.
Vår utflykt på tisdagen blev en fullträff med fint väder. Vi åkte till Sickla gård vid Sickla kanal. På vägen dit tog vi bussen från Katarinaberget och passade på att titta på den fina utsikten över Stockholm. På promenaden dit längs Sickla kanal såg vi blommande hägg, blåbär och Iris som var på väg upp i ett kärr. Det mest överraskande var när två hägrar flög över oss väldigt nära!! På plats i skogen lekte barnen i fasta lekgrupper i spännande miljöer med gamla fallna träd och kojor. Stämningen var på topp och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans. På onsdagen och torsdagen efterarbetade vi genom att rita och skriva om utflykten på Ipads. Det var spännande att skriva digitalt och se hur meningarna växte fram på skärmen. Vissa testade även att förstärka sin text med hjälp av smileysar. Foton från utflykten finns på fotoramen i hallen.
På fritids har intresset vaknat för en liten apa som bor på Balder. Apan har visat sig blinka och ibland röra på sig. Det hela är mystiskt. Balderbarnen bjöd med apan på utflykten i tisdags.
Vi vill påminna alla att gå in på länken och fylla i uppgifterna om sommarlovslappen snarast möjligt, senast 22/5 enligt länk nedan. Onsdagen 22/5 är det personalmöte och skolan stänger kl 16.00. Fredag 24/5 är det leksaksdag. Barnen får ta med en valfri leksak till skolan och ta fram och leka med dessa efter mellis. Observera att leksakerna/gosedjuren ska ej vara batteridrivna eller föreställa vapen. Må 27/5 ingen är det ingen utflykt, då vi är på skolan och tränar till Balders storsamling.
Skolavslutningen närmar sig med stormsteg och här kommer lite info om hur det går till. Skolavslutningen är i Högalidskyrkan den 12 juni kl 14.00. Kom gärna i god tid, så ni får bra platser. Det brukar bli mycket folk eftersom vi har den tillsammans med Lundaskolan. Efteråt är alla familjer välkomna till Balder på fika till kl 16.20. På skolavslutningsfikat har vi en tradition att ha knytis och varje familj lämnar på morgonen in bakverk som tål att inte stå i kylen. Personalen ställer iordning allt till en fikabuffé, skolan fixar saft, kaffe och te. En lista kommer att hängas upp på Balder från torsdag som alla kan skriva på vad de tar med. Vi har nötförbud på skolan. Ha en skön och avkopplande helg önskar
Monica, Sandra, Veronica och Ellen