Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!
I fredags började vi arbeta med programmering. Vi tittade på en film på UR om programmering. Sedan fick barnen prova på manuell programmering i form av dans. Barnen fick också presentera sin skolväg för varandra. Det blev fina redovisningar. Kul att se hur fint arbete alla barn lagt ner på hemuppgiften. I måndags gick skridskoåkningen som en dans. Barnen blir mer och mer självständiga med att åka på isen. Nästa vecka åker vi på tisdag, som är den sista gången för säsongen. Samling senast 9.00 på gården. Kom i tid då vår åktid är värdefull!
I tisdag var vi alltså på Vårsalongen och fick en guidad visning. Barnen var intresserade och vi har nu fått egna idéer till skapande. Barnen kommer att några veckor framöver arbeta med ett bildprojekt som de själva bestämt. Mer info om detta kommer framöver. Om ni går på Vårsalongen, så kan nu era barn guida er till några av konstverken! Bilder från besöket finns på fotoskärmen och några på instagram. På fredag fortsätter arbetet på temat Jag och trafiken, då barnen får utforska sitt närområde.
Nästa vecka är det personalmöte på onsdag och vi stänger skolan 16.00. Idrotten är för båda grupperna på torsdagen eftersom vi har storsamling på onsdag.
Vi har fall av springmask på Balder. Om ni upptäcker smitta av springmask eller löss så måste ni behandla era barn innan ni de kommer till skolan. Kamma gärna och kolla löss regelbundet för allas trevnad.
Vi behöver också hjälp av er föräldrar att hålla rent på golvet vid ditt barns plats i hallen, annars blir det inte städat. Kolla också i torkskåpen. I hallen vid hörnet av anslagstavlan finns en infopärm som är till för er föräldrar. Där finns bl.a. blanketten för ansökan om ledighet. Skolan beviljar 10 dagar/läsår.
Till sist vill vi tacka för det garn vi fått. Barnen blev jätteglada.
Vi önska Er en skön och avkopplande helg
Sandra Veronica och Monica