Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!
I fredags arbetade vi med ordningstal och hittade på en egen robot som de ritade. Den här veckan började med besök på Hornstulls bibliotek för Älgarna. Barnen fick en liten introduktion om vad en gör på ett bibliotek och om olika typer av böcker. Det var trevligt och nästa måndag är det Björnarnas tur. Inför vår skogsutflykt, så har vi arbetat med Allemansrätten. Barnen har fått lära sig vad vi får och inte får göra i naturen. Vi läste en saga och såg en film, så nu kan barnen berätta lite om ”inte störa, inte förstöra”. Stödord är träd, buskar, pinnar, eld, skräp, blommor och hundar. Utflykten i onsdags blev av trots otur med väder. Vi tog en lång promenad till östra Långholmen och lekte och klättrade upp på berget. Vi var ute 1,5 timme och det vart riktigt mysigt att komma tillbaka på Balder och ha pick-nick i Röda rummet!
Nästa vecka kommer vi börja samtala med barnen om integritet (”Stopp min kropp”). Vi kommer läsa, samtala och göra uppgifter på temat. Detta kan ev. väcka tankar och frågor, så ni vårdnadshavare är beredda på det. Vi Rockar sockorna på torsdag 21/3. Det är internationella Down- syndrom dagen och vi uppmärksammar allas olikheter. Barnen får dagen till ära ta på sig omaka strumpor, för att synliggöra detta.
Personalmötet är på torsdag 21/3. Skolan stänger kl 16.00. Vi bjuder in till vernissage av Balders Vårsalong torsdag den 4/4 mellan kl 15.00-16.30. Det ska bli spännande, välkomna!
Vi vill slutligen berätta att Ellen som har arbetat på Freja kommer byta våning och börjar hos oss på Balder måndag 18/3.