Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej Balder!
Det kändes så kul att träffas igen efter lovet. Det märktes också på barnen som verkade förväntansfulla och samspelta. Under veckan har vi arbetat med att avsluta träslöjdsprojektet och husprojektet som kommer att ställas ut på föräldrafikat torsdag 14/11 .
Denna vecka har barnen avslutat allt som fanns kvar att göra kring siffra 3,4 och 5 och på fredag så startat vi med siffran 6. I svenska har vi avslutat bokstaven Mm(som fick utgå när vi firade halloween) . Vi börjar därför på bokstaven och ljudet peeee denna fredag och fortsätter med Pp även nästa vecka. Vi har kollat på 2 barns adress och hus men det arbetet och promenaderna fortsätter terminen ut.
På fritids har en grupp börjat ett projekt på temat ”Superhjältar”.
Tiden går fort och vi har i veckan börjat sjunga julsånger till Lucia. På tal om Lucia vill vi ge er lite info kring den dagen.
Bergsundsskolans och Lundaskolans Luciafirande äger rum i Högalidskyrkan fredag 13/12 kl 14.00 och håller på i ca en timme. Efteråt är alla familjer bjudna till Balder på fika.
Här kommer lite info om Utvecklingssamtalen: De kommer genomföras under vårterminen i v 3. Tider kommer att skickas ut i god tid innan avslutningen. Redan nu kan vi informera om att samtalet sker tillsammans med ert barn och utan syskon (undantag för bebisar). Vi kommer att dela ut ett samtalsunderlag innan jullovet med frågor. Dessa är viktigt att ni fyller i och tar med till samtalet. Om ni och ert barn är förberedda blir utvecklingssamtalet mer givande. Mer info kommer längre fram.
Nästa vecka har vi en skogsutflykt till Björkhagen på tisdag 12/11. Vi fixar grilllunch. Barnen behöver varma kläder för väder, ryggsäck med sittunderlag, frukt dricka och en liten smörgås. Samling på gården redo att åka senast kl 9.00
Torsdagen 14/11 är ni alltså välkomna till föräldrafika mellan kl 15-16.30. Skriv upp er med antal som kommer på listan i hallen.
Nästa vecka går vi till följande parker på eftermiddagen om inget oförutsett händer. Tillbaka senast kl 16.00:
Måndag: Högan
Tisdag: Inne/ Gården
Onsdag: Innepyssel/Gården
Torsdag: Draken
Fredag: Innepyssel
Allt gott till nästa gång!
/Åsa, Aleksandra, Monica och Helen