Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej Balder!
Vi är i full gång med temat vinter i på Balder. Under fredagen målade vi våra egna härliga vinterträd. Detta gjorde barnen genom att blåsa luft genom ett sugrör så vattenfärgen spred sig ut som grenar. Underbara vinterträd växte fram på pappret! Vi har varit på promenad och tittat på olika vinterträd, berättat vad vi vet om vintern och tittat på en film om vad som händer på vintern. Under veckan har vi också hunnit arbeta med antal i matteboken. Vi har också arbetat med en bokrecension av ”Lilla E” som vi läste klart i veckan. På idrotten har vi lärt oss en ny lek som heter ”Indiansmyg”.
Tack alla barn och föräldrar för fina utvecklingssamtal under veckan! Barnen har mognat och visar att de är delaktiga i sin egen utveckling.
Nu har vi bestämt datum för skridskor på Zinken, förmiddagar:
Tisdag 21 januari
Tisdag 28 januari
Måndag 3 februari
Tisdag 11 februari
Tisdag 18 februari
Den dagen har barnen kläder för väder, skridskor, varm dryck, en liten smörgås packad i en ryggsäck (obs ingen plast eller papperspåse, de går sönder). Hjälmen kan man hänga utanpå ryggsäcken eller på huvudet. Träna gärna hemma på att sätta på sig skridskorna. Detta ska bli kul.
Redan nu vill vi berätta att vi ska på utflykt till Vårsalongen på Liljevalchs tisdagen 4/2. Mer info i nästa veckobrev, men vi äter lunch på skolan.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer. Vi är alltid tillbaka till kl 16.00:
Måndag: Fadderfritids
Tisdag: Högan
Onsdag: Draken
Torsdag: Innepyssel
Fredag: Korvgrillning i Högalidsparken
Allt gott till nästa gång!
/Åsa, David, Monica och Helen