Bergsundsskolan | Odens veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16604
page-template-default,page,page-id-16604,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Odens veckobrev

Vecka 12

__________

Hej alla barn och föräldrar!
Vi var på ett riktigt spännande studiebesök i moskén. Barnen var förberedda och visste en del om islam, stöttepelarna, de heliga platserna och traditionerna. Vår guide visade oss runt och berättade ingående för oss. Den runda kupolen högst upp är ett härligt rum där inte ens en viskning går obemärkt förbi. Synd att du missade detta, Jessica! Nästa religion barnen ska få sätta sig in i är judendomen. Besöket i Synagogan gör vi onsdag 28/3.

Samtalen är i full gång! Barnen har jättebra koll på sitt eget arbete och det går fint att resonera om eventuella svårigheter och om vad och hur det går att förbättra.

Just nu arbetar barnen med klockan på engelskan, hel timme. Vanliga fraser såsom hello, good morning, how do you do? övas också.

Alla hyllor som är gjorda under träslöjden är klara nu. Hoppas de pryder sin plats hemma!

På onsdag kommer hela skolan att jobba med allas lika värde. Det är Rocka-socka-dagen och vi kommer att prata om Downs Syndrom och annat som gör att vi människor är lika men ändå olika. Storsamling och arbete i fadderfamiljer. Symbolen för ”lika-olika och samma värde” är olika sockor, så ta gärna på så denna dag.

Vi har gjort två av de sju nationella matte-proven denna vecka. Har gått jättebra och är inte svårt. Vi fortsätter att förlägga proven till halvklass- och tredjedelslektionerna.

Trevlig helg hälsar Anna, Yvonne och Laiza.