Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

Hej alla på Oden!
Dags för terminens sista veckobrev! Det här brevet gäller både för nästa vecka och första veckan på vårterminen.
Det är verkligen sluttampen nu och många ser fram mot ledighet. Det märks att det är december på allt pirr som finns i alla små kroppar. Det är så mycket roligt att se fram emot!
Barnen har varit ganska friska under terminen men nu går det lite förkylningar med feber. Om barnen är borta flera dagar så kom gärna till skolan och hämta böcker, Det är svårt att ta igen uppgifter i matteboken och Magiska kulan i skolan så det är jättebra om ni kan jobba igen lite hemma.
Den här veckan har vi arbetat med geometriska objekt i matten. Av cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar har barnen skapat en riktigt härlig julbild. Vi har också arbetat med siffran och talet 8.
I svenska har vi arbetat med att skriva slumpsagor om julen. På ett papper finns 6 olika figurer, miljöer och handlingar nedskrivna. Alla har ett nummer mellan 1 och 6. Barnen får slå tärning som sen bestämmer vem din saga handlar om, vilken miljö den utspelar sig i och vad som kommer hända. De blir ganska tokiga och roliga. Hur får man ihop en saga om en snögubbe som finns i en skola och där alla julgranar är borta? Jodå det går!
Idag, onsdag ska vi städa barnens lådor. Det är kaos hos en del vilket gör det svårt att hitta böcker och annat man behöver. Så nu ska det bli ordning! Många saknar ryggsäckar så det är svårt för barnen att ta hem saker utan det läggs på hyllorna. Där ramlar det lätt ner på golvet och försvinner eller går sönder. Så vi har skickat en önskelista till tomten att det skulle vara jättebra om han vill ge ryggsäckar i julklapp som är så stora att läxmappen får plats.
Nästa vecka har vi vanlig skolvecka fram tom torsdag då vi avslutar höstterminen. På tisdag kommer vi äta jullunch tillsammans på skolan och på torsdag har vi gemensam pysseldag på skolan.
På pysseldagen går barnen runt på olika stationer och på en station får de dekorera ljus. Då behöver de ha med sig ett ljus hemifrån. Den dagen har vi korvkiosk för alla på Oden.
Skolan startar igen tisdagen den 8/1 och då kör vi på som vanligt. Skolan börjar alltså 8.30 som vi brukar.
Vi vill också passa på att berätta att Linnéa inte arbetar hos oss på Oden längre. För några veckor sedan flyttade hon ner till Balder. Men vid behov är hon hos oss på fritids.
I morgon ses vi på skolan och firar lucia klockan 14. Alla barn har bakat lussebullar så ni har något gott att se fram emot!
Vi önskar er en härlig decemberhelg,
från Bettan Christina och Yvonne