Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

__________

Hej alla barn och föräldrar!

I veckan har vi varit på ett fint Historiskamuseetbesök! Duktig guide som visade oss runt. Barnen var jätteintresserade och frågade, kommenterade på ett trevligt sätt. I studion fick vi prova på att göra bronsålderssmycken efter visningen! Vi ska bara göra små runstenar av gips och rista in runor sen har vi arbetat färdigt med allt det historiska.

Vi tittar just nu på larver som ska bli puppor och sen utvecklas till fjärilar. De ska vara klara innan vi slutar på Oden!

Ett annat arbete som pågår är lite fakta om Gamla stan och Stockholms blodbad. Fakta i skolan och en promenad i Gamla stan på onsdag!

De sista veckorna jobbar vi på med geometriska objekt, problemlösningar, sj-ljud, tj-ljud och j-ljud. Dagarna rinner iväg och det är nästan så att vi önskar att sommaren väntar lite med den värsta värmen. Svårt att jobba klart när det närmar sig 27 gr i rummen…..

På fredag 25/5 är det dags för besöket på vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby. Matsäck hemifrån som räcker till lunch och mellis. Vi måste åka med en tunnelbana redan 8.17 så det är viktigt att alla passar tiden. De föräldrar som anmälde att de ville följa med (på föräldramötet) är Martina, Niclas, Cecilia, Göran, Pauline och Alex. Välkomna!

Trevlig helg hälsar Anna, Yvonne och Laiza.