Bergsundsskolan | Odens veckobrev
page-template-default,page,page-id-16604,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Odens veckobrev

Vecka  38

__________

Hej alla barn och föräldrar! Tack alla föräldrar för ert trevliga deltagande i vårt föräldramöte. Mari har skrivit ett tydligt protokoll där allt viktigt, som sas, står. Bra för oss alla som komihåg och för er som inte hade möjlighet att närvara. Även Alex, Felicias pappa, har anmält att han vill följa med på vårt stenåldersläger den 24 maj-18.

Vi har pratat mer med klassen om att sluta ”surra” när vi jobbar och vid instruktioner. Det märks att flera av er också pratat med barnen om det hemma och uppmanat dem till att respektera klassens arbetsro. Vi jobbar på!

I veckan har vi avslutat kapitel 1 i Prima. Några barn har fått hem boken för att slutföra. Vi påbörjar nästa kapitel där vi kommer att lära oss om minnessiffror.

I jobbet med läsförståelse har vi övat på textkopplingar där man kan associera till sig själv, till andra texter och till verkligheten. Vanliga ords stavning har ingått i veckans jobb också.

Under idrottslektionerna börjar nu barnen att planera och leda sina kamrater. Skolan springer Skoljoggen onsdag 20/9, runt Trekanten. Årets frivilliga springslant (10:-??) går till Clowner utan gränser.

Ledtråden till GOTD denna vecka är ”Med röd, blå, grön och gul flagga”. Vi jobbar med det på tisdag och efter det kan barnen berätta för er.

I vårt arbete med ekologiska samspel har vi sett en film om näringskedjor, näringsvävar och näringspyramider. Nu finns polyedrar att titta på i vårt klassrum. Balderläsningen startar fredag 15/

Trevlig helg hälsar Anna, Yvonne och Laiza