Bergsundsskolan | Odens veckobrev
page-template-default,page,page-id-16604,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Odens veckobrev

__________

Hej alla barn och föräldrar!
En härlig vecka med Cosmonova och avslutning av det omfattande arbetet med rymden. Stor upplevelse som var helt ny för en del barn. Det känns som att man flyger ut i rymden, in i det oändliga och in i dna- strängen i microkosmos. Häftigt! Vår film visas bara för skolklasser och den finns inte i det vanliga utbudet.

Vi höll i storsamlingen i tisdags och berättade då för skolans alla barn och personal om filmteamet och våra egna filmer. De blev förstås imponerade! Våra barn gjorde också några bokrecensioner, berättade om planeten Neptunus och om farkosterna som skapats på bilden.

Det var roligt att åka skridskor i onsdags! Ganska få klasser på isen, mellis med och hemma igen innan 16. Nästa skridskotillfälle 31/1.

I engelskan har barnen fått sin nya arbetsbok. Den kommer vi att arbeta mycket i under våren!

Veckans mattejobb har varit att öva på problemslösningsstrategier och en genomgång av tusental i vårt positionssystem. Vi jämförde med Indien långt tillbaka där man använde fåror i sanden för att tydliggöra olika tals värden. Vi fortsätter arbetet med proportionalitet såsom 5x 10, 5x 100, 5x 1000. Boken 3A närmar sig slutet och vi kan nog börja med sista boken i slutet av veckan. Kan behövas lite jobb hemma för att hinna det…

Barnen fick lära sig mycket om semlor när vi gick igenom veckans grej.
GOTD till onsdag: ”slitstarka blå från guldgrävarrtiden”

Det är ju personalmöte på torsdag.

Resten av persmötena är; må 19/2, ti 27/3, on 25/4, to 24/5 (Fornåker för Oden). Sportlov v 9, påsklov v 14. Planeringsdag må 30/4. Ingen undervisning fr 11/5. Avslutning ti 12/6.

Trevlig helg hälsar Anna, Yvonne och Laiza.