Bergsundsskolan | Odens veckobrev

Odens veckobrev

__________

Hej alla på Oden!
Efter att ha läst om monstret Olle i ”Magiska kulan” så har vi själva skapat monster med sugrör och sedan skrivit sagor till. Det blev fantastiska, charmiga små varelser och härliga berättelser till. Veckans bokstav är Aa och det har gått väldigt bra att forma dem. Vi är noga med att inte ge bokstaven för lång svans och att hålla oss på raderna. Nu har barnen den i läxa också. När vi arbetade med Aa så introducerade vi också begreppet vokaler. Vi prövade vad vi skulle heta om inga vokaler fanns och vi är väldigt tacksamma för att vokalerna finns! Vi pratade om att vokalerna kan låta på olika sätt, de har flera ljud.
I No har vi startat upp med ett arbete om hösten. Vi startade med en EPA-övning. E= enskilt, P=par och A= alla. Vi tänkte efter vad vi vet om hösten, delgav en kompis och till sist samlade vi ihop det vi visste tillsammans. Vi såg också en film som förklarade varför det blir årstider.
På onsdag den 19/9 är det skoljoggen 2018. Vi springer runt Trekanten. För de som så önskar kan man ta med en springslant som vi skänker till Clowner utan gränser och deras arbete för flickors rätt. Läs mer på www.skratt.nu . Se till att komma i kläder som går att röra sig i och bra skor.
I helgen som kommer är det Avlusningsdagar då vi uppmanar alla att kamma sina barn och leta ägg och löss. Vi har barn som haft löss nu i veckan så kolla noga!
Nu önskar vi er en trevlig helg från Bettan, Yvonne, Linnea och Christina