Bergsundsskolan | Odens veckobrev
page-template-default,page,page-id-16604,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Odens veckobrev

Vecka  47

__________

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har kämpat på med digital tid och det är komplicerat (tycker många barn). Vi pausar det nu och kommer in i en matteperiod där vi jobbar med omkrets och area. Vi kommer tillbaka till arbetet med klockan vid senare tillfälle. Barnen har fått göra sig en lathund över hela multiplikationstabellen. Bra att ha till hands innan allt är automatiserat. Vi har använt den till att spela bingo en gång hittills.

Bingo har också använts under engelsklektionen. Då har matord och klädord använts. Very good!

De flesta barn har hållit i en idrottslektion nu. Barnen har känt sig nöjda och lyckade!

Vi har påbörjat arbetet med Nya testamentet. Vi har en väldigt vacker bilderbok som får illustrera under och berättelser om Jesus liv.
Synonymer har ingått i veckans jobb med Nyckeln till skatten. Vi har hittat ordpar, skrivit meningar och tittat på formellt och informellt språk såsom korrekta ord och slang.

IKEA, som var veckans grej, har barnen fått en miniföreläsning om. Så roligt med alla grejor och barnen är så intresserade av grejen, vad det än är!

Under tekniklektionen i veckan har vi tittat på teknik som hämtat sin inspiration från naturen. Den kupade handen som blir skål, spindelnätet som blir fiskenät och vävramar. Vi gjorde därefter naturramar där vi vävt in löv, fröställningar, nypon mm.

Trevlig helg hälsar Anna, Yvonne och Laiza