Bergsundsskolan | Odens veckobrev
page-template-default,page,page-id-16604,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Odens veckobrev

__________

Hej alla barn och föräldrar!
Vi förberedde Nationaldagen ordentligt i måndags. Sverigekarta med olika landskapstyper, de största städerna, högsta berget, största sjön, Sveriges längd och bredd. Lite historia med Stockholms blodbad och Gustav Vasa. Vi toppade med att skriva texten till Du gamla du fria…..och sen sjöng vi. Det lät så bra att barnen hade önskemål om att den sången skulle ingå i avslutningsrepertoaren….Kanske ett annat år…

Nu har listan, över sysslor som ni föräldrar behöver vara delaktiga i när det gäller vårt läger på Bergängen, kommit upp i Odens trapphus.

Det har nu blivit klart att två pojkar från Lundaskolan flyttar över till oss i åk 3. Vi hälsar Malte och Xavier välkomna! De får ju en härlig start med ett läger så de lär känna Oden ordentligt!

Det känns nästan overkligt att barnen nu går ut tvåan. Äldsta klassen på skolan nästa läsår! De kommer säkert att vara goda föredömen för de yngre barnen. Frejabarnen som slutar nu gjorde sin sista storsamling nu i veckan och hade bl. a skrivit dikter om sin tid här och om hur det är att byta skola. Rörande hur mycket barn utvecklas på fyra år!

Inför de sista skoldagarna avslutar vi arbeten, plockar ihop och tar hem. Avslutningsonsdagen börjar som en fritidsdag. Om barnen ska äta lunch här ska de vara här till klockan 11.00. Alla ska vara här till klockan 13.00 då vi har vår egen lilla avtackning med barnen. Sen går vi upp till kyrkan och sjunger för er. Därefter fikar vi allt det goda på Oden!

Trevlig helg hälsar Odenpersonalen!