Bergsundsskolan | Musikverkstan
page-template-default,page,page-id-16578,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Musikverkstan

Bergsundsskolan har byggt upp en musikverkstad som utgör en del av Bergsundsskolans musikundervisning.

Det är en musikpedagogik inspirerad av (Farbror Fläskkorv), fritidspedagogen Christer ”Kryddan” Broberg. Han har i många år arbetat på kollo, där han utifrån hur barnen lärde varandra fick iden till det hela. Pedagogiken är sedan vidareutvecklad av Christian Brand och Anton Lillienwall (Kvanton), tidigare pedagoger på Bergsundsskolan.

Bergsundsskolan  strävar efter att behålla det ursprungliga syftet och visionen med undervisningen, samt att bidra med utveckling av pedagogiken där färger och rytmik ersätter traditionell musikteori och noter.

Barnen får här göra egna texter och melodier som sedan repas ihop till låtar. Dessa framförs i slutet av terminen på en konsert samt resulterar i en årlig cd-skiva. Alla barn på Bergsundsskolan deltar i Musikverkstaden från andra klass.

Gruppstorleken är i regel fem barn av blandat kön: bas, gitarr, trummor, synt och sång. Instrumenten fördelas så långt som det är möjligt utefter barnens önskemål.

Barnen får här upptäcka att musik är roligt, att alla kan spela och göra musik oavsett förkunskaper. De får utlopp för sin kreativitet i form av egna texter och melodier. De lär sig att samarbeta, vänta på sin tur, lyssna och ta hänsyn till varandra. Barnen upptäcker att varje moment, (trummor, bas, synt och sång), är lika viktiga för slutresultatet. De stärker sitt självförtroende när de står på scen och uppträder inför publik.