Bergsundsskolan | Kursplan, Teknik
page-template-default,page,page-id-16762,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Kursplan, Teknik

Teknik

Arbetsplan i teknik årskurs 1-3

Genom undervisningen i ämnet teknik ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• identifiera och analysera tekniska lösningar utifrån ändamålsenlighet och funktion,
  • identifiera problem och behov som kan lösas med teknik och utarbeta förslag till lösningar,
  • använda teknikområdets begrepp och uttrycksformer,
  • värdera konsekvenser av olika teknikval för individ, samhälle och miljö, och
  • analysera drivkrafter bakom teknikutveckling och hur tekniken har förändrats över tid

Ur LGR11

• Tekniska lösningar
  • Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar
  • Teknik, människa, samhälle och miljö

Ur LGR11

Undervisningen i teknik ska bidra till att eleverna utvecklar sitt tekniska kunnande och sin tekniska medvetenhet så att de kan orientera sig och agera i en teknikintensiv värld. Vi vill att eleverna utvecklar intresse för teknik och förmåga att ta sig an tekniska utmaningar.  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om teknikens historiska utveckling. För att förstå dagens komplicerade tekniska företeelser och sammanhang och hur tekniken påverkat och påverkar samhällsutvecklingen. Eleverna ska ges möjlighet att undersöka hur vardagliga föremål är uppbyggda och fungerar. Eleverna ska få möjlighet att tillverka egna konstruktioner.