Bergsundsskolan | Kursplan, Samhällsorienterade ämnen
page-template-default,page,page-id-16773,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Kursplan, Samhällsorienterade ämnen

Samhällsorienterade ämnen

Arbetsplan i SO (samhällsorienterade ämnen: samhällskunskap, historia, geografi och religion) årskurs 1-3

Genom undervisningen i ämnet samhällskunskap ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• reflektera
  • analysera
  • uttrycka
  • värdera
  • söka information

årskurs 1–3
  • Att leva tillsammans
  • Att leva i närområdet
  • Att leva i världen
  • Att undersöka verkligheten

Varje läsår arbetar vi utifrån ett tema som utgår ur centrala innehållet i ämnet SO/NO. Vi integrerar ämnet i svenska, engelska, bild, slöjd och musik.

Vi arbetar med metoder att söka information från olika källor; litteratur, film, observationer, undersökningar och intervjuer.

Vi arbetar med tidslinjer och tidsbegrepp för att kunna jämföra och reflektera.

Vi för kontinuerligt arbeten och diskussioner om livsfrågor som rör eleverna som kamratskap, könsroller, jämnställdhet och relationer samt samtal kring rätt och orätt. Vi har likabehandlingsplanen som grund för detta arbete.