Bergsundsskolan | Iduns veckobrev
page-template-default,page,page-id-16586,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Iduns veckobrev

Hej Idun!
Ännu en arbetsvecka är gjord och vi har arbetat en massa. I fredags gjorde vi experiment som visade att luft tar plats. Bl.a. la vi en pärla i en flasköppning och sedan blåste vi in luft i den liggande flaskan. Vad tror ni hände med pärlan? Testa hemma och be era barn berätta.

Vi har räknat med bråk på matten, lärt oss en halv och en fjärdedel. På svenskan har vi arbetat med konsonanter och vokaler. Vi har lyssnat på en låt på Youtube som barnen tyckte var bra. Sök på Gåspennan och vokaler om ni är nyfikna. Idag har vi lyssnat på ett kapitel ur Gamla testamentet, Adam och Eva. Vi har även arbetat vidare med vad vi lärde oss på Naturens hus förra veckan, hur frön kan spridas.

På onsdag, 20/9, är det dags för skoljoggen igen. Vi springer runt Trekanten. Barnen behöver vara klädda i kläder och skor som är sköna att springa i. Årets springslant som vi samlar in går i år till Clowner utan gränser, en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Läs mer på www.skratt.nu Springslanten är givetvis frivillig.

Läxan till måndag den 18/9 är som vanligt att läsa i läseboken samt svara på frågorna i läxboken. Dessutom är det flera barn som behöver lära sig att rabbla alfabetet. Börja från A och rabbla till Ö. Börja mitt i, tex på M och fortsätt till Ö. Vi har även en läxa till på tisdag, när vi firar att vi har gått 200 skoldagar, att ta med något som symboliserar 200.

På måndag, 18/9, är det dags för skolans första planeringsmöte. Skolan håller öppet till 16.

På måndagar har vi framöver inne aktiviteter på fritids. Detta betyder att vissa barn är kvar på skolan. Om ni ska hämta ert barn innan 16 så ring till vår våningstelefon, för att veta vart ditt barn är.

Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:

Måndag: Draken

Tisdag: Lugnet