Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Vecka 38

En vecka med full med lektioner har passerat. Ni har sådana arbetsvilliga barn. Det är jättekul att jobba med dem!
Vi inledde veckan med att läsa läxan samt gå igenom den nya läxan. Därefter arbetade vi med arbetsboken till Nyckeln till skatten. Vi övade oss i att sökläsa. Ett klassråd hade vi och därefter pratade vi om naturliga tal.
I tisdags var det idrott. Där tränade vi på att ta instruktioner och att samarbeta. På matten tittade vi på talsystem genom historien. Eftermiddagen ägnades åt näringspyramider. Dessa finns att beskåda i samlingsrummet.
Onsdagens mattejobb var bland annat att återigen öva oss på 4:ans multiplikationstabell. På engelskan arbetade vi med månaderna, årstider samt veckodagarna. I svenskan arbetade vi med textkopplingar. Fråga gärna barnen vad det innebär.
Idag har vi pratat om veckans grej som var regnbågen. Vi har haft musik samt bild. Några skrivuppgifter hann vi också med.
I morgon på geografin kommer vi titta i kartboken, se hur Sverige ser ut på kartan, skog, fjäll, kust etc.
På onsdag, 19/9, är det dags för årets skoljogg på Trekanten. Vi åker dit tillsammans efter samlingen. Barnen ska vara klädda i lämpliga kläder för en springtur. Alla elever som deltar kan ta med sig en frivillig ”springslant”. Pengarna skänker vi sedan till Clowner utan gränser och deras arbete för flickors rätt. Clowner utan gränser är en ideell organisation som arbetar med att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Läs mer på www.skratt.nu
I helgen är det avlusningsdagar i hela Stockholm. Det är flera klasser som redan har drabbats av denna ohyra, så se till att kamma er allesammans så att vi slipper att sprida lössen vidare! Tack på förhand.
På tisdag 18/9 kommer vi åka iväg till Vällingby redan efter lunch. De barn som behöver bli hämtade tidigare än 16 samt de barn som har hemspråk kommer få stanna kvar i skolan tillsammans med en annan klass. Vi meddelar de berörda vilken klass det blir. Vi kommer vara hemma hos Maria samt i en parkourpark som finns i närheten. Vi kommer hem senast kl 16 då även skolan stänger för terminens första planeringsmöte.
På torsdag har vi föräldramöte kl 18- 19.30. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Vi kommer bla titta på bilder från Bergängen. Välkomna!
Vi kommer med start på måndag börja göra vårt eget solsystem på fritids. Det är ett projekt som kommer att pågå under hösten.

Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Måndag: Börjar bygga solsystemet
Tisdag: Parkourparken på Nälstaängar i Vällingby
Onsdag: Lugnet
Torsdag: Högan/inne
Fredag: Just dance
Allt gott till nästa gång!
/Lisa, Helen, Maria