Bergsundsskolan | Iduns veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16586
page-template-default,page,page-id-16586,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Iduns veckobrev

Vecka 23-24

Hej Idun!
Solen skiner utanför fönstret och kroppen fylls av vår- och sommarkänslor. Nu är det bara 8 skoldagar kvar på det här läsåret – Idun-barnens första år i skolan är snart till ända. Vilket underbart år det har varit, fyllt med glädje och kunskapstörst!
Från och med nu kommer fokuset på lektionstiden att vara på att barnen ska bli klara med allt och att vi tillsammans ska förbereda våningen för sommarstängt. Därför är det viktigt att du senast på måndag den 12/6 lämnar en stor papperskasse på ditt barns hylla. Redan nu kan ni lämna barnens läxmappar på skolan och ta hem motorikkläder och solrosor. Titta även igenom allt på era barns hyllor och ta hem det som inte kommer att användas under sommaren.

Viktiga hålltider med mera på skolavslutningen. Barnen ska vara på skolan senast kl 13:00 och avslutningen i kyrkan kommer sen att starta kl. 14:00. Vi ber föräldrar och anhöriga att invänta klassen i kyrkan så att vi pedagoger kan ha en stillsam och mysig stund med barnen på skolan. Efter avslutningen i kyrkan är alla välkomna på fikabuffé på Idun. Skolan står för dryck och engångsartiklar och ni familjer står för fikabuffén. Vi har redan nu satt upp en lista på hissdörren där ni fyller i vad er familj tar med till fikat. Vänligen fyll i den så snart som möjligt.

Nästa vecka är det dags för Olympiad, en tradition sedan länge. Barnen kommer då att tävla med sina fadderfamiljer i olika friidrottsgrenar på Kärrtorps IP. De tävlar inte i idrottsprestation utan det viktiga är lagandan. Ditt barn behöver ha med sig en ordentlig matsäck med lunch, mellis och MYCKET dryck. Självklart även bra kläder att röra sig i.

Dagen före skolavslutningen, det vill säga den 13/6, kommer hela klassen att åka iväg till Nyckelviken och umgås. Vi kommer att vara där hela dagen och skolan ordnar matsäck till alla. Det enda ni behöver tänka på är att ta med kläder efter väder och att vara på skolan senast kl. 8:30, som vanligt.

Det här är läsårets sista veckobrev, därför informerar vi även om sommarlovet. Det startar den 15/6 och då är fritids öppet utifrån de tider som ni föräldrar har angett på sommarlovslappen. Ditt barn behöver vara på plats senast kl 9:30 varje dag, därefter kan det hända att vi sticker iväg på utflykt. Tänk på att vi planerar mat, utflykter och personalstyrka utifrån det antal barn som är anmälda. Maten behöver vi uppdatera hos Klein’s senast 2 veckor i förväg vid förändringar. Blir det någon ändring med ditt barns närvaro meddelar du därför det per telefon/sms snarast möjligt. Sommarlovsaktiviteterna kommer vi att meddela regelbundet på entrétavlan, med start den 15/6. Lämna gärna badkläder på ditt barns hylla ifall det blir att vi sticker iväg och badar.

Avslutningsvis vill vi önska er alla ett riktigt härligt lov med mycket vila och återhämtning!

/Carolina, Lisa, Maria och Said