Bergsundsskolan | Iduns veckobrev
page-template-default,page,page-id-16586,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Iduns veckobrev

Hej Idun!
I veckan har vi redan fått höra barnen gå runt och sjunga julsånger. På musiken har dem nämligen börjat öva på luciafirandet som kommer ske den 13 december.
På svenskan har vi pratat om substantiv, vad det är och hur vi böjer substantiv efter en/ett, flera, den, det och de.
I matten har vi räknat tal med tiotalsövergång. Vi har adderat 9 plus ett annat tal och lärt oss hur man kan tänka när man räknar ut det. Vi fyller upp till tio, ex 9+4= 10+3= 13. Under engelska lektionerna har vi pratat om Noah´s ark, barnen har tidigare fått läsa den på svenska under religionlektionerna. Vi tränade även på att föra en konversation med varandra, med meningar vi lärt oss under terminen.

I onsdags var klassen iväg till Bukowskis nallefabrik. Där berättade Antons farmor Barbara om nallens historia och om hur man tillverkar en nalle. Vi fick känna på olika stoppningar och tyger. Och, vi fick se och gosa med en massa nallar! Ett stort tack till Barbara och Patrick!

Nu i måndags drog vi på fritids igång med nya måndagsaktiviteter! Nu får barn chans att testa på schack eller syslöjd under veckorna fram till jul 😊

På onsdag, 22/11, har skolan personalmöte, skolan stänger då därför som vanligt klockan fyra.

Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:

Måndag: Draken

Tisdag: Lugnet