Bergsundsskolan | Iduns veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16586
page-template-default,page,page-id-16586,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Iduns veckobrev

Vecka 12

Hej Idun!

Vi vill börja med att tacka för att ni kom på föräldramötet förra torsdagen! Noels pappa Hasse var vänlig och skrev minnesanteckningar så dessa skickar vi med i detta veckobrev.

I fredags var vi och besökte UR. Där fick vi höra om hur man gör berättelser och vi pratade om vilka olika typer av berättelser man kan skriva. Vi tittade in på Lilla aktuellt, som precis var klara med en inspelning. Vi passade på att svänga förbi kontrollrummet också! Efter det tittade vi in i rummet där de spelar in Pick a color. Efter det berättade en man om hur de gör Tv programmet, och vi fick titta på hur det ser ut innan och efter redigering. Från UR fick vi med oss arbetsblad så vi kunde göra våra egna serieberättelser, vilket vi gjorde i måndags. Det var väldigt uppskattat av barnen!

Under den här veckan har vi arbetat en massa. Inga utflykter har varit inbokade så vi har haft mycket tid till att jobba. Vi har bla fortsatt arbeta med massa i matematiken. Dessutom har vi börjat räkna multiplikation, vi har försökt reda ut vad det är för skillnad på tex 3*2 och 2*3. På svensklektionerna har vi fortsatt att arbeta i Diamantjakten. Den här veckan har vi arbetat med verb och verbböjningar i nutid och dåtid.

Vi har lånat flera böcker av författaren Martin Ljunggren då han kommer och besöker oss den 26/3. Barnen kan läsa böckerna själva men vi har också börjat läsa en bok tillsammans. Det ska bli spännande att få träffa en författare. Framöver kommer vi förbereda oss med frågor till Martin.

På engelskan har vi fortsatt arbetet med kroppsdelar. Barnen har fått hem en läxa, sid 18-19. Detta ska göras klart till tisdagen den 20/3.

Vi har lyssnat till en berättelse ur gamla testamentet och sammanfattat denna i våra religionsböcker. Den här veckan läste vi om Jakob och Rakel.

Idag har vi pratat om andning och lungor. Vi har bl.a. räknat hur många andetag vi gör under en minut när vi sitter lugnt och stilla och hur många vi gör när vi har sprungit.

På onsdag, 21/3 har vi temadag på skolan. Vi kommer då uppmärksamma Downs syndromdagen, Rocka sockorna, dagen som hyllar olikheter. Genom att ta på sig olika strumpor denna dag visar man att man står upp för och hyllar olikheter.

Nästa fredag tänkte vi uppmärksamma Våffeldagen. Vi skulle bli mycket tacksamma om ni har möjlighet att låna ut några våffeljärn till oss. Tack på förhand!

Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:

Måndag: Park

Tisdag: Aspuddsparken

Onsdag: Kronobergsparken

Torsdag: Park/inne

Fredag: Fredagsmys, vi gör våfflor! (Våffeldagen är sön 25/3)

Allt gott till nästa gång!

/Lisa, Helen och Maria