Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej på er alla!
Tillbaka är vi igen efter en veckas skollov. Det verkar som om barnen njöt av sin ledighet.
Under veckan har vi arbetat en hel del med klockan, både den analoga och den digitala. Vi har bland annat spelat spel och lagt pussel. Fortfarande är några barn osäkra på att läsa av klockan, låt dessa barn få öva hemma. En stor hjälp finns på elevspel.se. Nästa vecka skickar vi med en extra matteläxa som handlar just om tid.
Barnens planetarbeten är klara och nu väntar vi med spänning på att få höra deras redovisningar.
På svenska lektionerna har vi bland annat övat oss i att skriva sammanfattningar samt skriva beskrivande texter. Några barn har också skrivit klart sina berättelser som vi påbörjade innan höstlovet.
Idag har vi haft geografi där vi läste om staden; uppbyggnaden, läge och om vad som är bra och dåligt i staden. I morgon börjar vi ett nytt område i geografin, då ska vi lära oss om årstider och väder.
På tekniken idag arbetade vi med tekniska lösningar. Vi såg på filmer, läste böcker och arbetade i våra arbetsböcker. På tisdag, 13/11 kommer vi åka till Rålis på NO lektionen för att upptäcka tekniska lösningar (hävstång, lutande plan, kil, hjul och skruv) i parken. Därefter stannar vi kvar i parken och äter mellis och leker. Vi kommer hem senast halv 4.
Idag fick barnen ta hem sina nallar som Antons farmor Barbara låtit tillverka på sitt företag. Nallarna är tillverkade efter barnens bilder som de målade i december förra året. Barbara skänker en nalle till varje barn samt en nalle som barnen ska sälja. Pengarna går direkt till klasskassan. Tusen tack till Barbara. 😊 Nallen som ska säljas kostar 200 kronor och dessa pengar lämnas till Idun.
Imorgon kommer vi få en praktikant hos oss! Hon heter Ethiopia 😊 Hon kommer var hos oss onsdag till fredag, till och med februari.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Mån: Aspuddsparken
Tis: Rålis
Ons: Inne/Gården
Tor: Högan
Fre: Korvgrillning i Högan
Allt gott till nästa gång!
/Lisa, Helen, Maria