Bergsundsskolan | Iduns veckobrev
page-template-default,page,page-id-16586,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Iduns veckobrev

Hej Idun!
Äntligen har det kommit snö! Dessvärre var det ett sådant oväder i tisdags så vi fick lov att ställa in skridskoåkningen. Men, vi tänkte ta igen det i morgon fredag. Då åker vi skridskor i Vasaparken. Vi åker direkt efter lunchrasten och har för avsikt att vara tillbaka på skolan kl 15.00. Vi äter mellanmål på skolan när vi kommer hem.

Under veckan har vi fortsatt att arbeta med vokaler. Vi har dessutom tittat i tidningar och pratat om vad en tidningsartikel består av: rubrik, ingress, brödtext och bildtext. Nästa vecka ska vi prata om annonser. I matematiken har vi storleksordnat tal upp till 1000 samt fortsatt undersöka geometriska objekt samt beskrivit dem för varandra.

På engelskan har vi arbetat med klädesplagg och färger. Vi sjöng en sång, som de tyckte om så mycket att vi sjöng tillsammans hela klassen och hittade på rörelser.

Barnen har fått varsin glosbok där de skriver ner ord de vill lära sig och komma ihåg. De har fått denna bok då de uttryckt att de glömmer bort ord de lärt sig mellan lektionerna, men önskar så att de kom ihåg. Det är ok att de tar med boken hem, men MÅSTE alltid vara i skolan på onsdagar. Tas boken med hem får ni gärna träna och skriva in nya ord. Skriv då svenska – engelska, t ex Hej – Hello.

På torsdag har vi p-möte. Skolan håller då öppet till 16:00.

Nästa vecka gör vi följande om inget oförutsett händer:

Måndag: Draken

Tisdag: Skridskor

Onsdag: Innepyssel med gips för Mio min Mio, Högan för Bröderna Lejonhjärta

Torsdag: Rålis

Fredag: Fredagsmys

Allt gott till nästa gång!
/Lisa, Helen, Maria och Said