Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej Idun!

Vilka sommardagar vi har haft. Riktigt härligt!

Igår hade vi en fantastisk dag i Bergianska trädgården. Vi håvade och artbestämde djuren som fanns i dammen. Barnen tyckte att det var riktigt roligt och det var en lärorik dag.

Idag har vi haft teknikdag på skolan. Alla barn har jobbat i sina faddergrupper och gjort kulbanor. Vilka kreativa lösningar de kom på! Alla banor filmades och i slutet av dagen tittade vi på varandras. Kul!

Vi har i svenskan arbetat med alfabetisk ordning samt skrivit berättande texter. Nästa vecka fortsätter vi arbetet kring berättande texter och försöker få ihop den röda tråden i texterna.

I matten har vi arbetat med subtraktion med uppställning samt övat oss i att välja rätt räknesätt när man löser matematiska uppgifter. Maria har också intervjuat alla barn inför skolverkets bedömningsstöd.

På engelskan har vi läst högt och översatt A cat in the tree. Läxan till nästa vecka att ringa in Yes/No i rutan på s. 29. Läs gärna texten tillsammans med barnen.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka förutom på tisdag då vi firar Picknickensdag. Vi kommer då åka till Kristallparken, som ligger i Solberga, redan efter lunch. Vi stannar kvar där hela eftermiddagen och kommer tillbaka senast kl. 16.

Vi har personalmöte på torsdag, 24/5, då stänger skolan kl. 16.

Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:

Måndag: Draken/Högan

Tisdag: Kristallparken