Bergsundsskolan | Iduns veckobrev

Iduns veckobrev

Hej Idun!
Nu börjar terminen lida mot sitt slut och nästa torsdag kommer vi avsluta med en julpysseldag. Där huset kommer fyllas av pepparkaksdoft och barnen kommer få gå runt som små nissar och pyssla förfullt. Alla behöver ha med sig ett ljus, samt en påse att stoppa pysslet i.
Vi är så spända inför uppvisningen som ska ske i kyrkan. Klassen har övat varje dag och hoppas att ni kommer njuta av deras vackra röster.
Under matten har vi arbetat klart med våra pepparkakshus. Ta gärna en titt på dem i morgon eftermiddag. Vi har även räknat klart kapitel 4 i Prima samt börjat på ett nytt kapitel. De barn som ännu inte är klara med kapitel 4 får ta hem boken och räkna klart under helgen. På tisdag 18/12 ska kapitlet var klart och boken tillbaka på skolan.
På no-lektionen har klassen får göra stjärnkikare. Tanken är att ni ska gå ut och titta på stjärnhimlen tillsammans och leta efter den stjärnbild som ert barn har i sin stjärnkikare. Lycka till!
På måndag efter lunch åker vi till Tekniska museet och konstruerar robotar. Vi kommer även gå runt på museet då vi arbetar i halvklass med robotarna. Visningarna är slut 15.45 och därefter tar vi oss hemåt.
På tisdag har vi storstädning på våningen, då får alla barn rensa sina lådor och hyllor samt ta hem sina idrottskläder. Till detta behöver barnen ta med sig stora papperspåsar att samla allt i. Hjälp gärna till att påminna ert barn att ta hem allt på tisdagen.
Nu på fredag kommer vi samlas alla klasser och ha korvgrillning i Högan.
Nästa vecka går vi till följande parker om inget oförutsett händer:
Mån: Tekniska museet
Tis: Pepparkaksutställning på Skeppsholmen
Ons: Fredagmys
Tor: Högan
Fre: Jullov
Allt gott till nästa gång!
/Lisa, Helen, Maria