Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Freja informerar vecka 38
Hej!
I fredags hade vi läsårets första klassråd. Skriver lite om det här:
De punkter som vi alltid tar upp i klassrådet är; Hur är vi som kompisar i vår klass? Har vi märkt om någon/några på skolan inte verkar ha det så bra? Det här vill vi föra fram till elevrådet?
Det som kom fram från några barn var: tycker att inte så många slåss längre, folk är inte ensamma, spring och skrik ibland men det har förbättrats från åk 1, fortfarande ibland kan det vara pratigt på lektionerna, om man ser att någon kan vara själv då frågar jag hur det är, annars går jag till fröken.
Därefter får barnen själva komma med förslag på vad som ska diskuteras i elevrådet. Det som de ville framföra var att: oftare innefritids, maten är inte alltid så god, mer spel på Ipadsen, mer matte, mer idrott, mer bild och engelska, mer musik, målarfärg och pyssel på fritids.
Bra alla barn! Ni har så bra idéer. Det mesta är ju sådant vi kan verkställa direkt.
Nu har barnen gått 200 dagar i skolan. I fredags hade vi lektioner som handlade om 200 både i matematiken och i idrotten. Det hela avslutades med dans och snacks.
På onsdag 19/9 är det dags för Skoljoggen. Start i skolan som vanligt. Sedan samlas vi som vanligt på gräsplanen vid Trekanten, och springer sedan valfritt antal varv runt sjön. Ett varv är omkring 1500 meter.
Alla elever som deltar kan ta med sig en frivillig ”springslant”, en tia kan vara lagom. Pengarna skänker vi sedan till Clowner utan gränser och deras arbete för flickors rätt. Clowner utan gränser är en ideell organisation som arbetar med att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Läs mer på www.skratt.nu
Springslanten samlar vi in på skolan och Johan ser sedan till att de sätts in på rätt konto.
Glöm inte att luskamma er barn nu i helgen!
Trevlig helg önskar Freja