Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Hej!
Hoppas höstlovet blev bra för alla. På höstlovsfritids här på skolan var det lite olika aktiviteter som erbjöds.
Veckans stora händelse har nog varit Storsamlingen. Barnen har tränat under hela veckan. Barnen var fantastiskt duktiga! Jättekul med kaninteater, dans, gåtor, boktips!
Innan höstlovet började vi att arbeta med hur vi inspireras av naturen när det uppfinns nya produkter eller idéer.
Arbetet med förr i tiden fortsätter. Barnen har fått i par fantisera kring ett fotografi, de har fått skriva vad personen hette, jobbade med och bodde etc.
Äntligen har vi fått svar från våra brevvänner i Hyltebruk! De skrev ett långt brev och frågade bland annat hur det är att bo i staden? Deras miljö ser ju helt annorlunda ut. Superspännande att få läsa. Vi kommer nu att svara och ställa frågor tillbaka.
Bedömningsstöd (diagnoser i matematik och svenska) pågår nu för fullt.
Läxan: I matematiken har vi börjat med additionsalgoritm (uppställning). Även veckans läxa är att arbeta med det. Lycka till!
På fritids har vi delat upp oss i mindre grupper och haft mer styrda aktiviteter. Vi har då kunnat fokusera ännu bättre på barnens individuella behov. I onsdags pysslade halva klassen och den andra halvan var ute och gjorde gruppstärkande övningar och lekar.