Bergsundsskolan | Frejas veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16569
page-template-default,page,page-id-16569,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Frejas veckobrev

Vecka 12

Hej!
Nu är utvecklingssamtalen i full gång. Det är viktigt att få en stund enskilt med alla. Det allra viktigaste när det gäller kunskaper är att alla ser att de har utvecklats.

Torsdagens stjärnor (Frejabarnen) kämpade på med ”Kängurumatten”. De flesta orkade alla 16 uppgifter. Jag är helt övertygad om att alla barn lärde sig en massa nytt i dag. Framför allt att våga prova sig fram genom att tänka, rita, göra tabell och tänka en gång till igen. Bra kämpat! alla.

Vi tränar på storsamlingens reportoar. Vi har många nummer vi ska hinna träna in till torsdag. Gregor har tränat i musiken med ”Shuffla” med Samir och Viktor. Vilket ös!!!

I bilden har vi gjort collage med bilder av Sveriges 5 rovdjur. Kul!

Vi vill även passa på att tacka för att ni kom på föräldramötet förra torsdagen! Elliots mamma Jenny var vänlig och skrev minnesanteckningar så dessa skickar vi med i detta veckobrev.

Skickade även med lite mattetips och läsfixarna som ni kan använda vid läsning där hemma.

Vi vill passa på att påminna er om att läxmappen alltid ska komma till skolan på måndag, då går vi igenom läsläxan under dagen och på tisdag får barnen sina nya läxor. Så man tar hem läxmappen på tisdag. (Tar man hem den på måndagen har man inte hunnit få nya läxan i)

Nästa vecka på onsdag har vi temadag och den dagen har vi valt att uppmärksamma Downs syndromdagen, ”Rocka sockor”, dagen som hyllar olikheter. Dagen startar med samling för alla i motoriken. Sedan har vi olika aktiviteter i faddergrupper. Genom att ta på sig olika strumpor denna dag visar man att man står upp för och hyllar olikheter. Så ta gärna på olikfärgade strumpor (valfritt). Glömmer man, kan man alltid byta med en kompis.. fiffigt va?

På torsdag har vi ingen musik. Gregor kommer på onsdag och är med oss på ”Rocka sockor”.

Nästa fredag tänkte vi uppmärksamma Våffeldagen. Vi skulle bli mycket tacksamma om ni har möjlighet att låna ut några våffeljärn till oss (Prata med Madde så vi inte tar emot för många våffeljärn 😊). Tack på förhand!

Ha en bra helg och önskar vi på Freja