Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Vecka 21

Måndagen startade med en föreställning på Zebradans som ligger på Katarinavägen, ”sadunära” hette förställningen. Barnen tyckte lite olika. ”Det var lite konstigt” eller ”Så vill jag också röra mig” Någon sa ”Jag fattar ingenting”. Det var urduktiga dansare och en musiker som spelade saxofon och basfiol, underbart! På sista lektionen fick barnen skriva och rita om sina upplevelser i sina skrivböcker.

Vi har fortsatt att arbeta med samhällsfunktioner. Barnen har i smågrupper fått samtala och argumentera för sina åsikter om vilka samhällsfunktioner de tycker är viktigast. Det blev många intressanta samtal. Alla grupper fick till sist redovisa vad de kommit fram till.

Barnen har också fått skriva frågor till en läkare och en teatermusiker. Många bra frågor och intressant svar blev det. Nästa vecka ska de få intervjua en rektor!

I bilden har barnen arbetat med keramik och fått måla sina figurer.

Vi har fått besök av löss här på Freja. Så luskamma era barn.

Trevligt med en vårpicknick i det gröna som klassföräldrar har ordnat. Hoppas det fantastiska vädret håller i sig!

Det blev dubbla budskap om läxan, en del gjorde och en del inte. Alla som inte gjorde läxan gör då till nu på måndag (samma läxa). De som redan gjort har då ingen läxa. Läxan är då kapitel ”Jag vägrar” och mattepappret. Ett slarvfel finns på första tallinjen; ska vara 21 och inte 11. Ursäkta!

På fritids är vi ute och njuter av det fantastiska vädret. I måndags fick några barn ha gymnastik som måndagsaktivitet, väldigt roligt tyckte alla! I onsdags besökte vi parkleken Vippan i Fruängen, i torsdags åkte vi till Fruktparken i Liljeholmen. Barnen ska också ha med sig en vattenflaska till skolan att använda både under skoldagen och på fritids.

Trevlig helg önskar Freja!