Bergsundsskolan | Frejas veckobrev
page-template-default,page,page-id-16569,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Frejas veckobrev

Hej! barn och föräldrar!
Nu har vi varit i gång i 20 dagar. Varje morgon räknar vi
skoldagarna, går igenom dagens schema och tittar i kalendern vilket datum det är. Vi väntar spänt på när det blir hundradagarsjubileum. Då kanske det händer någonting speciellt. I matematiken har vi arbetat med mindre än, större än och lika mycket. Barnen har också utvärderat sina mattemål första gången och det har gått jättebra. Vi pratar mycket om, att man hela tiden utvecklas ”som ett frö som finns i kroppen som sakta, sakta blommar ut”.

Nya mattemålen är addition, siffrorna 4 och fem, enkronor och femkronor. I svenskan ska vi lära oss att skriva Aa och skriva på olika sätt. Vi har arbetat med att skriva mellanrum mellan orden och att skriva på skrivraden och hur man gör vid radbyte……….mycket att tänka på. Alla är så modiga på att skriva. Viktigt att bara våga skriva på och prova sig fram. I tekniken har vi lärt oss att komma på var vi hittar teknik runt omkring oss.

På fritids har vi startat aktivitetsgrupper för hela skolan på måndagar, det kommer vara rullande schema och alla elever kommer få chansen att delta vid olika tillfällen. Vi startade med träslöjd och den andra gruppen hade samarbetsövningar i motoriken. Vi har som regel att alltid vara tillbaka till 16,00. Så vill ni hämta innan det kan ni ringa eller fråga var vi/ert barn är.

Tänk på att lämna leksakerna hemma. Det blir svårt att låta bli dem under dagen när de ligger på hyllan.

Till skoljoggen ska barnen ha springskor och kläder för väder att springa i. Vattenflaska är bra, och vi bjuder på äpple.

Trevlig helg önskar vi på Freja!