Bergsundsskolan | Frejas veckobrev

Frejas veckobrev

Hej!
Hoppas alla hade en trevlig ledig dag mitt i veckan. Sveriges nationaldag. Det här är läsårets sista veckobrev. Från och med onsdag tar fritids vid. Då får de barn som kommer ta del av fritidsplaneringen.

Oden hade sin sista storsamling i torsdags. Alltid lite sorgligt att barn lämnar efter fyra år.

De känns som om vi hunnit med det mesta som vi planerat för läsåret. Några lektioner till med yrken får det bli i augusti. Vi ska bland annat besöka polismuseet. Tack alla föräldrar och Per som ställde upp och berättade om sina yrken. Fantastiskt bra och kloka frågor som barnen ställde till dem.

Barnen har tömt sina pärmar med olika arbeten, men de fick sortera ut arbeten som de var mest nöjd med och sätta in i sparpärmen.
Ta hem idrottskläder, gummistövlar och annat som ligger på hyllan i hallen, extrakläder, regnkläder m.m. Freja städas och ingenting kan vara kvar. De som är på sommarfritids har bara det nödvändigaste kvar.

Glöm inte att läsa under sommaren. Ledigheten är lång och läsningen kan lätt glömmas bort. Istället för att backa i läsutvecklingen är det viktigt att underhålla och fortsätta utvecklas, även under sommaren. Det kostar inget att resa. Några sidor in i boken och du är i en annan värld. Lycka till!

Skolan startar igen den 20 augusti klockan 9.00. Därefter 8.30 varje morgon. Vi vill också påminna om de nya öppettiderna, från och med 1/8 så stänger skolan 17:30.

Info om sommarfritids:
Lite info till er som kommer vara på fritids under sommarlovet. Senast klockan 10:00 vill vi att barnen är på plats. Ta med bad- och regnkläder. Den 1/8 – 13/8 så kommer Bergsundsskolans barn ha sommarfritids på Lundaskolan, naturligtvis kommer personal från Bergsundsskolan också vara där.

Vi önskar er ett magiskt sommarlov!