Bergsundsskolan | Frejas veckobrev
page-template-default,page,page-id-16569,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Frejas veckobrev

Hej!

Oj! vad många sjuka det varit den här veckan. Mellan 1113 barn borta. Det har varit svårt att genomföra lektioner som vanligt, men vi har jobbat på med barrträd, läst faktatexter, arbetat med dubbelt och hälften i textuppgifter och varit ute mycket m.m. Skridskoåkningen gick bra och barnen hade kul. Barnen är så duktiga.

Det var sagt för ett tag sedan att vi skulle till stora biblioteket, men Tuula blev sjuk i samma veva och har själv lånat kontinuerligt så vi alltid har många bra och nya böcker. Sedan har ett ganska brett utbud av böcker på skolbiblioteket också. Det tar lite tid att gå till stora biblioteket, men ett tips är att ni lånar, om ni inte redan gör det.

Barnen har egen läsning nu på måndag och fredag morgon; prick 8.30-8.45 (om det inte är utflykt eller liknande). Samtidigt har Tuula läsgrupp. Så småningom kommer alla att läsa i grupp. Sedan har vi andra stunder av läsning också. Just nu är det faktatexter.

Titta igenom kvarglömda klädkorgen om ni hittar någonting. Den börjar bli full.

På fritids har barnen varit i Uggleparken, Draken, spelat minecraft på paddorna, pysslat och några har spelat pingis.

Freja önskar en trevlig helg!