Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!

Veckan startade med lek i Draken. På vägen hem uppmärksammade vi att kastanjeblommorna hade slagit ut. Det var ju i februari vi hade tagit in en kvist och studerat knoppen. Många barn gladdes också åt maskrosorna och plockade dem för fullt. Vädret är ju strålande så det är viktigt att barnen smörjer in sig och har keps eller solhatt på sig. Barnen har under veckan varit mycket utomhus och lekt med den nya kiosken vi fått byggd på gården. Kul tycker många. Denna vecka har vi arbetat med ljud inuti ord. Vi har också arbetat med känslan arg. När blir vi arga och hur löser vi ett bråk som uppstår med kompisar? Fråga gärna ditt barn om hur de resonerar. På musiken tränar vi vidare på avslutningssångerna.

Förra tisdagen firade Bergsundsskolan ”Fritidshemmets dag”. Hela fritids gick ner till Långholmen i det fina vädret och alla barn fick glass. Sedan höll alla i vår färgglada fallskärm med bollar som en samarbetsövning. Efter det fick alla blåsa stora såpbubblor, det var ganska svårt men det var kul. Sedan kunde man leka flaggleken eller spela kubb.

På tal om skolavslutningen så är den i Högalidskyrkan tisdagen 12/6 kl. 14.00. Barnen kommer att uppträda och efter det fikar vi på Balder fram till ca 16.15. Tänk på att komma i god tid till kyrkan om ni vill ha bra platser. Vi brukar ha knytis till en sommaravslutningsbuffé. Där dukar vi upp olika bakverk, frukt och bär. Alla familjer skriver upp sig på en lista vad de vill ta med. Mer info kommer senare. Men redan nu kan ni tänka på att baka sådant som klarar sig i värmen. Vi har bara lite plats i kylen för grädde mm.

Idag torsdag har vi haft teknikdag med hela skolan. Efter att ha pratat lite om vad teknik är så såg vi delar av filmen ”The way things go”. Den visar en lång händelsebana där ting sätts i rörelse. Med inspiration från filmen fick faddergrupperna försöka skapa egna händelsekedjor med minst tre rörelser. En kreativ, rolig, undersökande uppgift som krävde samarbete men som också var väldigt svår.

Trevlig helg önskar Christina, Paulina, Sebbe och Monica