Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!
Veckan började meden utflykt till Rålambshovsparken. Barnen tyckte det var kul att leka där och de var mycket duktiga när vi åkte buss tillsammans för första gången. Bra jobbat!
Veckans arbete har fortsatt med att skapa trivselmål tillsammans. Barnen får tänka enskilt, samtala i par och sedan lyssna på alla. Det är en metod vi använder oss av som fungerar bra. Vi bifogar trivselmålen i detta veckobrev. Samtala och gå igenom trivselmålen hemma med ert barn. Vi fortsätter med gruppstärkande lekar och övningar för att lära känna varandra. Barnen har även gjort gruppmålningar som bygger på att respektera varandra. De fina gruppmålningarna kommer sitta uppe i röda rummet. I svenska har vi arbetat med rim och i matematiken med mönster.
På tal om läsning har vi denna vecka läst ut vår första högläsningsbok ”Nina börjar skolan”. Barnen verkar gilla den och skrattar ofta med, då det finns många igenkänningsfaktorer.
Skoljoggen har vi på onsdag fm och vi kommer springa en bana runt Trekanten. Barnen har springkläder och springskor med sig. Vatten får de av oss. Alla som vill får skänka en springslant till förmån för Clowner utan gränser får göra det. Vi äter lunch på skolan som vanligt. Idrotten blir som vanligt.
Till slut vill vi tyvärr informera om att det finns löss på Balder, även bland personalen. Vi vill att ni kammar igenom ert barn och hela familjen, behandlar vid smitta och fortsätter kamma en gång i veckan. Följer alla Balderfamiljer detta, så kommer vi bli av med lössen! Vi vill gärna att ni informerar oss om ert barn är smittat. Barnen kan bara komma till skolan om de är behandlade för allas bästa. Bra är om alla barn med långt hår har det uppsatt. Det går även springmask på vår avdelning och det är samma regler som gäller där (läkemedel skrivs nu ut av läkare då ordinarie receptfritt läkemedel är slut hos leverantör).
Det är avlusningsdagar i helgen 15-16/9. Mer info på www.lusfri.nu
Till slut önskar vi er en skön och avkopplande helg
Sandra, Sebbe, Veronica och Monica