Bergsundsskolan | Balders veckobrev

Balders veckobrev

Hej alla på Balder!
Nu går tiden fort och vi har kommit till det sista veckobrevet för terminen. Barnen har kämpat på med att lära sig nya kunskaper och arbetssätt, samt att vara en person i en grupp. Bra kämpat alla!
Vi har denna vecka arbetat med språklekar, skrivit dagbok och lärt oss lite fakta om Lucia. Vi har också pysslat ihop ett gemensamt Luciatåg som står i hallen. Utställningen med sagor om keramikdjuren är nu klar och står så fint på vita byrån i hallen. Tänk på att bara röra med blicken.
På fritids fick vi en härlig orkester till Gubben Noah. De barn som hade gjort egna instrument på fritids spelade med dem. De som inte hade gjort fick instrument av skolan. Det lilla projektet byggde på ett intresse som väckts hos en del av barnen.
Resten av veckan har ägnats åt att slutföra arbeten och förbereda oss inför Luciafirandet. Vad fint det blev i kyrkan och trevligt att mingla runt med er på Balderfikat. Tack för de fina och trevliga julgåvorna.
Nästa vecka kommer vi att arbeta med högtiden Jul. På torsdagen är det sista dagen för terminen och då har vi Julpysseldag. Det brukar vara mycket populärt. Till dess ska barnen ha med sig en liten papperspåse märkt med namn och ett stearinljus att dekorera.
Vi bifogar tider till utvecklingssamtalen som blir av 15e, 16e och 17e januari 2019. Samtalsunderlaget delas ut i pappersform en vecka innan samtalen.
Nästa termin startar tisdagen 8/1 2019 kl 9.00
Ha en härlig decemberhelg!
Önskar Monica, Veronica, Sandra, Linnea och Said.