Bergsundsskolan | Balders veckobrev
page-template-default,page,page-id-16553,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Balders veckobrev

Veckobrev vecka 47

Hej

Härlig utflykt till Hellasgården i tisdags. Det var kallt men otroligt vackert med en rimfrostindränkt natur. Barnen arbetade i smågrupper med ett naturbingo där det gällde att hitta olika saker. T.ex. ett barr, något på m, något som inte hör till naturen, något rött osv. Här såg vi att för en del grupper gick det lättare medans det var riktigt klurigt för andra. Vi gör om det till våren och ser vad vi kan finna då. Sen hade barnen också fri lek vilket de allra flesta tyckte var riktigt roligt. Några blev kvar runt elden eftersom det var lite kallt och man frös om fingrar och tår men det var mysigt där och vi pratade om förr i tiden och eldens betydelse för människan. Underbart att vi som storstadsskola så pass smidigt kan komma ut i naturen!

Vi fortsätter arbeta med matematik och nu arbetar vi med former. Vi lär oss om de fyra grundläggande geometriska figurerna, cirkeln, rektangeln, triangeln och kvadraten. Vi jobbar med detta hela den här veckan och kommer sedan återkomma till det längre fram.

Det lackar mot jul och Gregor har börjat träna luciasångerna med barnen. Vårt luciatåg går av stapeln onsdagen den 13/12 kl. 14.00 i Högalidskyrkan. Därefter samlas vi och fikar på Balder. Även fast det sedan är någon vecka kvar så blir det lite som avslutning på terminen då vi alla ses. Det är inte klokt att vi snart gått klart första terminen!

Under nästa vecka och v.48 kommer vi att ha en praktikant hos oss, Stella Dry som är gammal elev på skolan. Vi tycker det är jätteroligt att hon vill komma tillbaka och vara hos oss.

Vi håller som sagt på att göra i ordning fler lekrum. Det barnen just nu leker är sjukhus, familj, affär och restaurang. Har ni saker hemma som ni vill bli av med och som passar till lek så ta det gärna till oss.

Nu önskar vi er en trevlig helg från
Monica, Jossan, Sebbe och Christina