Bergsundsskolan | Balders veckobrev
Bergsundsskolan är en för- & lågstadieskola belägen i rymliga lokaler vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet.
Bergsundsskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
16553
page-template-default,page,page-id-16553,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Balders veckobrev

Vecka 12

Hej alla på Balder!

Veckan började med lek i Draken. Även om vädret var murrigt så var det skönt ute. Vi avslutade med fågelspaning runt parken. Barnen smög och fåglarna skötte sig riktigt bra och visade upp sina bästa sidor. VI såg talgoxe, koltrast och tjocka gråsparvar i buskarna vid ett matningsställe.

Vi fortsatte sedan vårt arbete om vintern och jobbade med vad fåglarna gör på vintern och hur de som stannar överlever. Alla barn håller på att arbeta med att tillverka en av småfåglarna som sedan ska få ”flyga omkring” i klassrummet. Efter att detta arbete är klart räknar vi med att vi är färdiga med vintertemat. Nu börjar vi bli sugna på lite vår och då ska vi undersöka vad som händer med frön och hur en växt blir till.

Veckans matematik har bla. handlat om begreppet ”dubbelt”. Vi hade först ett spännande resonemang om vad begreppet betyder;
– 2+2 är dubbelt – jaha så om vi gör 5+2 är det också dubbelt då? – kanske 5+1 är dubbelt Så småningom blev vi ganska klara över att man tar lika mycket en gång till. Vi prövade sedan med klossar och ritade bilder till.

På torsdagen var det Igelkottarnas tur att gå på besök till biblioteket och Ekorrarna var hemma och skrev faktatexter om vintern. På eftermiddagen kom Odenbarnen ner och läste för sina småfaddrar. Det är väldigt uppskattat både av de större och de mindre barnen. I onsdags åkte Balder till Rålis på eftermiddagen och hade jätteroligt ,vi lekte rollekar, åkte linbana, klättrade, och snurrade i snurrgungan. På torsdagen gick vi till Högan och lekte i solen. Nu är det fredag och vi ska ha ABC-klubben och idrott nu på förmiddagen.

Nu önskar vi en trevlig helg från Monica, Sebbe, Paulina och Christina